Tepsi Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 yumurta
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı un
İç hacı için:
- 250 gr kıyma
- Tuz
- Kırmızı biber
Üzeri için:
- Yağ
- Salça
- Su
Tepsi Mantısı Tarifi Yapılışı
Un Yumurta ve suyu güzel bir hamur haline getiriyoruz. Sonra tezgahın üzerine alıp dörtkenler kesiyoruz ve kıymadan bir küçük parça koyup kayık şeklini verip tepsiye diziyoruz.
Tepsiyi kayıklarla doldurduktan sonra bir tavaya yağ ve salçayı kızartıyoruz. Sonra biraz su ilave edip mantıların üzerine döküyoruz.
Fırında nar gibi kızarmış olan mantıların üzerine yoğurt ve sosu döktükten sonra servis ede bilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!
Şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder