Reklam

5 Mayıs 2017 Cuma

Ballı Lokma Tatlısı

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • çeyrek paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 fiske tuz
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı bal
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Ballı Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı

İlk olarak şerbeti yapın. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar daha kaynatın ocaktan alın. Balı ekleyin ve soğumaya bırakın. Hamuru hazırlayın. Yoğun bir kıvam olmayacak. Hazır olan hamuru da dolab da 1 saat bekletin. Daha sonra hamuru elinizi yumruk yaparak çay kaşığı ile lokmaları kızgın yağa atın ve altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran hamuru şerbete alın 15 saniye bekletin ve süzgeçle çıkarın. Hamur bitene kadar hepsini tekrarlayın. Lokmaları alırken elinizi ve kaşığınızı sıvı yağa batırın. Lokmaları derin yağda kızartın. Yağınızı ilk önce gür ateşte kızdırın sonra kısık ateşe alın yoksa lokmalar yanar.
Ballı Lokma Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder