Yoğurtlu Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane açık ekmek
- Yarım kilo kadar kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 ,5 yemek kaşığı margarin
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz
- 3 su bardağı yoğurt
- 3 dis sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
Yoğurtlu Kebap Tarifi Yapılışı
Ekmeği doğrayıp fırına atıyoruz ekmekler kızarana kadar kıymayı hazırlayabiliriz.
Soğanı rondodan geçiriyoruz, kıymayla birlikte kavuruyoruz. Yağını da koyuyoruz.
Kıyma kavrulunca, salçasını ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Yoğurda sarımsak ve tuz koyup çırpıyoruz.
Ekmekleri fırından çıkarıyoruz.
Yoğurdu ekmeklerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Sonra kıymasını döküyoruz en üstüne de maydanozları serpiyoruz
isterseniz yanına patates kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Soğanı rondodan geçiriyoruz, kıymayla birlikte kavuruyoruz. Yağını da koyuyoruz.
Kıyma kavrulunca, salçasını ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Yoğurda sarımsak ve tuz koyup çırpıyoruz.
Ekmekleri fırından çıkarıyoruz.
Yoğurdu ekmeklerin üzerine döküp karıştırıyoruz. Sonra kıymasını döküyoruz en üstüne de maydanozları serpiyoruz
isterseniz yanına patates kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder